Kontakty

RECEPTÁR ZDRAVIA 26.7.

Raňajky.

4 dl vody so šťavou z 1 pomaranča.

OVOCNÁ MISA. 2 očistené jablká postrúhame a premiešame s 2 vykôstkovanými nadrobno nakrájanými broskyňami.

Desiata.

Ovocný čaj, ovocie, aké máme doma.

Obed.

UHORKOVÁ POLIEVKA.uhor-polievka

1 umytá šalátová uhorka, 1 PL kôpru, 1 biely jogurt, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, mleté biele korenie, trochu morskej soli, ak sa žiada.

Postup: Všetky prísady zmixujeme, podávame studené. Chutí najmä v letnej horúčave.

ŠALÁT SYNDIE.

2 umyté, najemno postrúhané mrkvy, 1 PL kôpru, 1 PL najemno nakrájaného póru, 1 PL strúhaného eidamu, 1 PL olivového oleja, trochu čili omáčky, ak sa pýta, morská soľ.

Postup: Všetky prísady riadne premiešame a necháme hodinu odstáť, až potom podávame.

Olovrant.

Káva alebo čaj bez prísad, 2 plátky knäckebrotu, ktoré potrieme roztlačeným avokádom a posypeme kôprovou vňaťou.

Večera.

KôPROVÁ OMÁČKA.koprova-omacka

2 očistené zemiaky, 1 biely bio jogurt, 2 PL posekanej kôprovej vňate, 1 PL sójovej omáčky.

Postup: Zemiaky uvaríme nad parou, roztlačíme ich do 2 dl vody, nad ktorou sa dusili, pridáme sójovú omáčku, jogurt a kôpor. Všetko premiešame a podávame.

Ako doplnok si môžeme pripraviť plátky paradajky, ktoré sme udusili na cibuľke, ktorú sme nasucho opiekli na keramickej panvici.

Pred spaním si môžeme dať šálku bazového čaju alebo nápoja.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

6 + 1 =

Related Post