Kontakty

CHAMTIVOSŤ

dvaja…Stojí azda za každým krokom, ktorý jedného urobí šťastným a ďalších sto – nešťastných.

CHAMTIVOSŤ ovláda celý tento svet. Manipuluje politikov, rovnako ako cirkvi, spolky, spoločnosti, dobročinné organizácie, vzťahy, „lásku“, „dobrých“ rovnako ako „zlých“. Prečo? – Lebo im to SVET celkom prepadol. Vezmime si utečencov zo Sudánu. Vôbec nevyzerajú ako utláčaní chudáci, odkázaní na cudziu pomoc. KTO zaplatil pašerákom za ich odvoz do Európy a prečo? Prečo nejdú do USA alebo tam, kde by im rozumeli? Koľko miliónov si vzali tie humanistické organizácie za to, že radových ľudí budú ďalší prakticky nepoužiteľní ľudia (alebo sú pripravené školy a kurzy, kde si doplnia vzdelanie?) budú ovládať, znásilňovať, infikovať vírusom HIV, a bohvie, čo všetko, ktorí neprišli s pokorou a prosbou, vôbec nevyzerajú, že patri medzi kresťanov, ktorým v materskej krajine chceli stínať hlavy alebo iná šikana. Oblečení sú tiež normálne, nie ako bedári. KTO teda sú, a prečo rišli práve sem? KTO ich pozval alebo presvedčil, že tu je „lepší svet“? Prečo ich sem niekto doručil?

Áno, CHAMTIVOSŤ to bola; možno vízia veľmi lacnej pracovnej sily a možno pokus tretej strany o zničenie hodnôt, kultúry, bielej rasy – práve biologickým útokom. Veď čo je to vírus HIV a prečo práve z Afriky? Import s extra bonusmi? A každý, kto o tom premýšľa, je nebodaj rasista? Ide skutočne o xenofóbiu? Ale PREČO? Lebo pá jedincov prepadlo čírej chamtivosti? Lebo niekto aj myslí? A čo robia všetky tie dobročinné organizácie v týchto zaostalých krajinách? Robia si imidž? Poznám pár hrdiniek z ČERVENÉHO KRÍŽA; už sa nevládzu pozerať na odsekávanie hláv…a čo chrabrí ruskí bohatieri a totálne spravodliví americkí bojovníci za pravdu? Do takého Sudánu nie, lebo žiadna ropa? Tak radšej Sudán do Európy, nech jej trochu zdvihnú mandle…aká je toto logika? Aké východisko? Ako pomáhať na našom území ľuďom, ktorí ignorujú a nerešpektujú cudziu kultúru?

ZNOVU sa pýtam: O ČO TU IDE?

Aha. Viem,…o CHAMTIVOSŤ… a to je tá maličkosť, ktorá nás iba tak ničí.

RIEŠENIAimigranti-utecenci-galeria d

  1. Nech sa o utečencov prioritne postarajú tí, ktorí ich okradli o ich prírodné bohatstvo, ktorí im dodávajú zbrane, aby sa navzájom katovali a ktorí sú nepriamou až priamou príčinou ich biedy a „hlúposti“ – ak panuje tento názor.
  2. Nech sa postará kresťanský svet, nech sem vyšle učiteľov, duchovných, humánnu pomoc, potraviny aj s kuchármi, ktorí ich naučia to, čo podľa expertov nevedia, nech tam idú osvetoví a kultúrni pracovníci a nech ich zaplatia tí, čo v minulosti plienili tieto časti sveta.
  3. Podporujem týmto riešenie podľa Ibiho Maigu, ktorý to vie asi najlepšie ako je tam a čo tam treba, ale ak by nie, potom nech si každá nechutne bohatá rodina (nad 10 miliónov majetku) zoberie pod svoj patronát štyroch imigrantov, nech ich učia, nech ich kontrolujú, liečia, nech ich naučia pracovať a nech sú potom na nich pyšní.
  4. My ostatní môžeme pomôcť osvetou, kultúrnymi predstaveniami, oni nás môžu tiež naučiť niektoré ich umelecké prejavy, nech nám dajú originálne lekcie zo šamanizmu, nech nás potom zoznámia z ich náčelníkmi a možno sa tieto svety prepoja do nádherného jednotného celku, v ktorom budú všetci šťastní, Američania, Rusi, Briti, Francúzi, Španieli, a na samom konci aj Ukrajinci, lebo na nich sa popri tejto mravčej práci celkom zabudne…

Ale čo s CHAMTIVOSŤOU? Chamtiví sú, totiž, všetci, dokonca aj imigranti, emigranti, utečenci, privandrovalci, bezdomovci, ľudia všetkých farieb pletí, náboženstiev a vierovyznaní, proste VŠETCI; čo s tým? Riešenie? Za celú existenciu ľudstva asi žiadne neexistuje… a tak to vidím čierno: hraboši budú hrabať k sebe a zaťažovať extra povinnosťami tých, ktorí nič nemajú a tí začnú emigrovať a hľadať lepší svet… možno napokon aj v Afrike; násilie ako násilie…

Somezeda

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

− 4 = 6

Related Post

RODINARODINA

Zvykli sme si posudzovať rodinu podľa jej úplnosti, ale nie podľa jej funkčnosti a toho, čo je jej hybnou silou. Spoznala som dievčinu, ktorá má 3 deti. Nakoľko sa stretla