Kontakty

Niečo z výživy

Tráviaci trakt si treba chrániť a momentálnym problémom je lepok, ktorý vzniká nesprávnym mletím múky, „aby sa zarobilo“, jej konzervovaním chemickými prísadami a úmyselným ničením všetkých vitamínov, ktoré normálne obilie má. Následkom toho sa rozšírili všetky nepríjemné choroby ako celiakia, alergie, toxicita v tenkom a hrubom čreve, lepok podporuje aj onkologické ochorenia tráviaceho traktu a všetky choroby, ako Crohnova, ulcerózna kolitída, syndróm dráždivého čreva, a mnohé ďalšie výdatne podporuje.

Ak chcete vylepšiť svoje menej zdravé návyky s pojedaním chleba, upečte si malé žemličky z TOFU, jemných ovsených vločiek a nízkotučného syra. Neskutočná pochúťka, pozrite si recept:

Suroviny:

2 vajíčka, 2 dl hrnček ovsených vločiek, 1 kocka lahôdkového TOFU, 2 dl hrnček strúhaného rastlinného syra, 2 dl nízkotučného cmaru, 1 ČL mletého korenia.

Postup: vajíčka rozbijeme, TOFU rozmixujeme dohladka s hrnčekom nízkotučného cmaru. Potom všetky suroviny zmiešame dohromady, dochutíme korením, naplníme vodou opláchnuté mafinové formičky z teflónu a vložíme do teplovzdušnej rúry cca na 25 minút pri teplote 180°. Keď sú mafiny pekné, červenkasté, vypneme rúru a necháme ju pootvorenú ešte 10 minút. Potom mafiny vyklopíme na mriežku, kde pomaly vychladnú a podávame.

Chutia vynikajúco!

Related Post